Vlaggen bedrukken en onderhouden: handige tips

Marc De BockNieuws, Vlaggen

onderhoud van vlaggen

Vlaggen bedrukken is alvast een goede commerciële zet. Maar hoe behoudt u de kwaliteit van dit materiaal nu zo goed mogelijk? Argo geeft graag enkele tips mee!

1. Vlaggen onderhouden

Het is in principe niet moeilijk om de kwaliteit van uw vlaggen te behouden, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Op deze manier gaat uw materiaal het langste mee:

  1. Was uw vlaggen regelmatig. Zodra u uitrafeling ziet, dient u ze zo snel mogelijk te laten herstellen.
  2. Laat ze nooit chemisch ‘droogkuisen’ of strijken.
  3. Haal ze binnen bij storm of stormachtig weer.

2. Vlaggen ophangen

Een vlag moet altijd vrij kunnen bewegen. Hang ze dus nooit op waar bomen of andere hindernissen tegen het materiaal kunnen slaan.

Ook de mast mag geen uitsteeksels vertonen, want dit beperkt de levensduur van de vlag aanzienlijk.

3. Vlaggen wassen

Week de vlaggen bij voorkeur een hele nacht voor met biologisch voorwasmiddel. Vervolgens kunt u ze handmatig wassen met detergent (voor een synthestisch weefsel). Ten slotte spoelt u de vlag uit, maar zwiert u ze niet uit. Laat ze vanzelf opdrogen, bijvoorbeeld aan een droogrek.

U kunt een vlag wel wassen, maar wees uiterst voorzichtig.

Gebruik nooit chloorstoffen of bleekmiddelen!

4. Vlaggen vervangen

De gemiddelde levensduur van een gezeefdrukte vlag die dag en nacht buiten hangt is ongeveer 3-5 maanden. In extreme weersomstandigheden kan dit uiteraard verschillen.

Met 3 masten en vlaggen die 4 maanden mooi blijven, heeft u dus 12 vlaggen per jaar nodig. Daarom dat deze vlaggen meestal per 24 stuks verkocht worden.

Laat u goed adviseren

Weet u niet welke soort vlag of ander medium geschikt is voor uw reclamestrategie? Laat u dan begeleiden en adviseren door de reclamespecialist.

Onze missie? U volledig ontzorgen op reclamegebied!

Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring en kennen dus het klappen van de zweep. Bij ons is uw reclame in goede handen. U kunt op beide oren slapen.

Interesse in vlaggen?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u eerstdaags terug.

Stel hier uw vraag*

Uw naam* :

Uw e-mail* :

Woonplaats* :

Telefoon* :

Deel dit bericht

Anderen bekeken ook: