5 manieren om uw naamsbekendheid te vergroten

Carline DCNieuws

#naamsbekendheid

Naamsbekendheid vergroten, een belangrijk doel

Waarom u moeite zou doen om uw naamsbekendheid te vergroten? Er zijn verschillende redenen:

 • Potentiële klanten zullen minder andere merken overwegen als er 1 product (of dienst) is met een hoge naamsbekendheid;
 • Klanten zijn loyaler aan een merk met een hoge naamsbekendheid;
 • Marketingcampagnes zijn efficiënter indien uw merk een hoge naamsbekendheid heeft;
 • Klanten zijn meer bereid om te betalen voor een merknaam.

Met andere woorden: naamsbekendheid bezorgt u meer klanten, meer omzet én meer winst.

Vanuit onze jarenlange ervaring willen we u graag 5 handige tips meegeven om uw naamsbekendheid te vergroten:

1. Zorg voor een professioneel visitekaartje

Uw contactgegevens gauw op een papiertje krabbelen? Dat is not done als u in het oog wil springen bij uw potentiële klanten. Ga daarom voor een stijlvol, opvallend visitekaartje met uw logo, contactgegevens en een extra blikvanger. Kies bijvoorbeeld voor een QR code of 3D-variant in huisstijl.

2. Trek uw huisstijl door naar uw voertuigen

Moet u regelmatig de baan op? Dan doet u er goed aan om voor autobelettering te gaan. Hiermee wordt u de hele dag gezien: wanneer u ergens geparkeerd staat, als u stilstaat of indien u rondrijdt door het straatbeeld. Met een mooie, originele bestickering van uw voertuig vergroot u in een mum van tijd uw naamsbekendheid en verhoogt u tevens uw visibiliteit! Een hele vloot beletteren of slechts 1 bestelwagen bestickeren, bij ons kan het allemaal.

3. Laat bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskledij bedrukken met uw logo, bedrijfsnaam of een slagzin naar keuze is eveneens een efficiënte manier om bekender te worden. Het zorgt voor herkenbaarheid en staat voor professionaliteit.

Wilt u hiermee meteen aan de slag gaan? Dan kan u bij ons uw bedrijfskleding of reclamekledij laten bedrukken.

4. Schrijf blogberichten

Het effect van weblogs kan enorm zijn. Probeer daarom regelmatig te schrijven over uw vak, geef tips of illustreer uw mening over bepaalde onderwerpen. Heeft u zelf geen webpagina waaraan u een blog kan toevoegen? Vind dan een goed bezochte, levendige website die bij uw product of dienst past en post uw inhoud hierop.

5. Wees anders

Een van de beste manieren om meer naamsbekendheid te genereren, is nog steeds de mond-tot-mondreclame. Zijn uw klanten tevreden over uw product of dienst, dan zullen ze dit ongetwijfeld delen met vrienden en familie.

Zorg er dus voor dat u iets unieks aanbiedt. Iets waar u uw concurrenten mee vertrappelt.

Ga bijvoorbeeld voor de best mogelijke service. Of voeg een persoonlijk en handgeschreven kaartje toe aan iedere bestelling. Zulke verrassingen worden steeds gewaardeerd!

Een andere manier om anders te zijn is door te kiezen voor de sponsoring van een bepaalde vereniging of club. Of door een goed doel te steunen. Zo zien potentiële klanten dat u begaan bent met de mensen rondom u.

Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden om u te onderscheiden:

 • Organiseer workshops rond uw product of dienst;
 • Wees aanwezig op evenementen;
 • Organiseer meetings of netwerkmomenten;
 • Deel gratis monsters of sessies uit;
 • Neem plaats in een jury;
 • Organiseer een wedstrijd;
 • Vier een professioneel jubileum (bv. het 20-jarig bestaan van uw organisatie, uw 10de medewerker of 100 000ste klant …)

‘Do something creative every day’

Ga steeds creatief op zoek naar nieuwe opportuniteiten, naar andere manieren om uw naamsbekendheid te vergroten. Misschien zijn niet alle kanalen en acties even effectief, maar het is vooral een kwestie van zaken uitproberen. Bekijk van tevoren wat bij u, uw onderneming en uw doelgroep past.

Wilt u ook een grotere naamsbekendheid?

Dan kunnen wij u steeds meer advies geven. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Vul onderstaand formulier in en we contacteren u zo snel mogelijk!


 • Daar we graag zo ecologisch mogelijk werken, voeren we alleen beletteringen uit in deze woonplaatsen. Voor bestaande klanten maken we graag een uitzondering.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx.
  Grote, of meerdere bestanden kan u beter apart sturen via Wetransfer (zie link onderaan website).
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen bekeken ook: