Zelf een spandoek ontwerpen? 3 handige tips

Carline DCNieuws

spandoek ontwerpen

Zelf een spandoek ontwerpen: makkelijk met deze tips

Spandoeken (laten) bedrukken is nog steeds enorm populair. Steeds vaker zien we ook dat ondernemers zelf hun spandoek ontwerpen. Dit zorgt soms voor mooie resultaten! Jammer genoeg houdt niet iedereen de basisvereisten in het achterhoofd, wat soms leidt tot een minder goede einduitkomst.

Aangezien wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben met het ontwerpen en beletteren van spandoeken en banners, delen wij graag een aantal waardevolle tips.

1. Achtergrond

  • Start voor uw ontwerp met een achtergrondkleur. Van hieruit kan u de rest van de elementen toevoegen. Een witte achtergrond kan natuurlijk ook, maar dan moet u ervoor zorgen dat
  • Ga voor een rustige achtergrond. Zo kan uw doelgroep haar aandacht vestigen op het inhoudelijke aspect. Wanneer de achtergrond vol staat met motieven en drukke prints, dan wordt het ontzettend moeilijk om nog iets van de tekst te lezen.
  • Zorg dat alles in lijn ligt met uw huisstijl en strookt met de boodschap die u wilt overbrengen.

2. Kleur en contrast

Zorg voor voldoende contrast tussen de kleuren. Een lichtgele spandoek met lichtoranje letters is bijvoorbeeld geen goede keuze (zie het voorbeeld hieronder).

slecht voorbeeld spandoek

Wilt u controleren of het spandoek goed leesbaar is? Bekijk het spandoek dan eens vanop een afstand of verklein het design.

3. Zorg voor een blikvanger

Laat uw spandoek opvallen. Iedereen wordt dagelijks geconfronteerd met honderden reclameboodschappen. Probeer toch origineel en verrassend uit de hoek te komen. Anders heeft het maken van een spandoek niet veel nut en vergaat het in de massa.

Werk met een korte, krachtige tekst en eerder opvallende beelden.

Graag wat hulp bij het ontwerpen van uw spandoek of banner?

Dan helpen wij u met veel plezier! Wij zorgen voor een ontwerp en een perfecte belettering van het juiste materiaal. Wedden dat uw reclame wél wordt gezien?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u eerstdaags terug.

Anderen bekeken ook: