Melkglas effect met folie: 5 tips van Argo

Marc De BockBelettering, Nieuws

matglas gent

Zichtbaarheid is ongetwijfeld cruciaal voor uw organisatie. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen zomaar moet kunnen binnenkijken.

Met zandstraalfolie, melkglas folie en matglas kunt u ongewenste inkijk weren en uw privacy garanderen.

Melkglas folie

Melkglasfolie is een zelfklevende folie die een lichtgrijs effect geeft. Het wordt aan de binnen-of buitenkant van een raam gekleefd om de inkijk te beperken. De lichtinval blijft echter mooi behouden, wat een positief effect heeft op de sfeer in uw ruimte.

Het grootste voordeel van deze folie is het gebruiksgemak. Het is ontzettend eenvoudig om de zandstraalfolie snel en zonder schade te verwijderen.

Wilt u een ander patroon of liever een volledig vlak van melkglas? Dan is dit zo in orde gebracht!

Het aanbrengen van de raamfolie gebeurt het best met de natte methode (stofvrij). Dit wil zeggen met een beetje water met additief. Voor het materiaal wordt aangebracht, zijn er nog een aantal andere belangrijke aandachtspunten. Die bespreken we hieronder.

Belangrijke aandachtspunten

 1. Meet de juiste oppervlakte. Dit is de afmeting in mm van siliconerand tot siliconerand. Dus het effectieve glas gedeelte. Als we kleven, blijven we 5 mm van deze rand, zodat het water bij plaatsing er vanonder kan;
 2. De folie wordt meestal aangebracht aan de binnenkant van een raam. Dit geeft mooier het effect van gezandstraald glas;
 3. Het glas moet heel goed gereinigd worden. Hiervoor gebruikt u best een ontvettingsmiddel en een gillettemesje (een behangafsteker die met zo’n mes is uitgerust);
 4. De montage van de folie gebeurt best stofvrij en op kamertemperatuur, zodat het effect van melkglas zo dicht mogelijk benaderd wordt;
 5. Het onderhoud van de folie is eenvoudig. Reinigen doet u zoals u matglas reinigt. Eventuele vetvlekken kunt u met een lichte thinner of ramenspray met alcohol afvegen.

Interesse in melkglas raamfolie?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u eerstdaags terug.


 • Daar we graag zo ecologisch mogelijk werken, voeren we alleen beletteringen uit in deze woonplaatsen. Voor bestaande klanten maken we graag een uitzondering.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx.
  Grote, of meerdere bestanden kan u beter apart sturen via Wetransfer (zie link onderaan website).
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Anderen bekeken ook: