Bloggen als bedrijf: 5 redenen

Carline DCNieuws

bloggen als bedrijf

Weten maar weinig mensen dat ze u kunnen bereiken via uw website? Krijgt u amper contactaanvragen binnen via deze weg?

Dan is het nuttig om te bloggen als bedrijf. Op zo’n nieuwspagina deelt u op regelmatige basis interessante informatie voor uw potentiële klanten.

Waarom bloggen ook voor u een meerwaarde kan betekenen, ontdekt u in dit artikel.

Wat is het nut van bloggen als bedrijf?

1. Hogere positie in Google

Via een bedrijfsblog trekt u de juiste mensen aan op het juiste moment. Uw potentiële klanten zitten immers met een vraag. En die vraag beantwoordt u op uw website. Dan is de stap naar een contactaanvraag plots een pak kleiner.

De artikels op de bedrijfsblog bieden antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen van uw doelgroep.

Hoe meer relevante vragen u beantwoordt, hoe meer mensen er op uw website zullen komen. Dit heeft als rechtstreeks gevolg dat uw pagina hoger scoort en dus ook een betere positie in de Google zoekmachines krijgt.

Als u uw blogposts goed optimaliseert én over de juiste onderwerpen schrijft, zal uw webverkeer ongetwijfeld stijgen.

2. Meer contactaanvragen en klanten

Weet u met welke vragen uw doelgroep zit? Dan vergroot u de kans dat de mensen u vinden via Google. Indien ze uw publicatie ook nog eens delen via sociale media, hun eigen website of andere kanalen, maximaliseert u de mogelijkheden.

Nu ja, het is één ding om bezoekers naar uw website te lokken. Daarna dient u ze nog te overtuigen om klant te worden.

Maar ook dat kunt u doen door de juiste info aan te bieden op uw website. Vraag actief naar contactgegevens wanneer ze meer willen weten over een bepaald onderwerp. Zo heeft u meteen een idee van het type klant en de vragen waarmee hij zit.

Uiteraard deelt niemand zomaar zijn privégegevens. Deze kunt u makkelijker verkrijgen door iets waardevols aan te bieden. Door aan ruilhandel te doen, zeg maar. Bijvoorbeeld:

  • Een e-book
  • Nieuwsbrieven met interessante tips
  • Infographics

Vervolgens kunt u uw bezoekers verder overtuigen om klant te worden met gepersonaliseerde marketing.

3. Professionele uitstraling

Wanneer u continu relevante informatie, oplossingen en antwoorden deelt met uw doelpubliek, komt u over als een expert. Een doorwinterde rot in het vak die geloofwaardig en betrouwbaar is.

En laat geloofwaardigheid en betrouwbaarheid nu net zeer doorslaggevend zijn bij een aankoop. Hiermee vergroot u dus opnieuw de kans op een waardevol contact.

4. U onderscheidt zich van uw concurrenten

Met een waardevolle bedrijfsblog bent u anders dan uw concurrenten met een droge, niet-geoptimaliseerde website.

Kennisdeling is dé manier om uw eigen aanpak in de verf te zetten.

Daarvoor hoeft u niet ALLES anders te doen dan de anderen. Maar u bent wel uniek in het delen van uw know-how.

5. U inspireert uw doelgroep

Relevante artikels en informatieberichten inspireren uw doelgroep. Het schept nieuwe ideeën en wekt enthousiasme op. En zoiets werkt natuurlijk aanstekelijk.

Zijn er hot trends in uw vakbgebied? Laatste nieuwtjes? Interessante tips? Dan is dit de moeite om te delen met de buitenwereld.

Sharing is caring, dat is een feit!

Kennis achterhouden of krampachtig in het bedrijf verstoppen is niet meer van deze tijd. Hoe meer u geeft, hoe meer u terugkrijgt.

Investering op de lange termijn

Let wel op: bloggen is een langetermijnstrategie. Nieuwe blogberichten worden niet binnen enkele minuten opgepikt door Google. Hiervoor moet u iets meer geduld hebben.

Maar weet dat deze acties wel langdurige resultaten opleveren. Het sneeuwbaleffect is absoluut de moeite waard.

Wij bloggen voor u!

Heeft u er geen idee van hoe u hiermee moet beginnen? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij kunnen u een website bezorgen waarmee u

aantrekt! Wij houden uw topwebsite up-to-date met verschillende blogberichten, beveiligingscontroles en alle nieuwste snufjes.

Zo kunt u zich bezighouden met uw eigen passie. En wij met de onze.

Wilt u ook bloggen voor bedrijven?

Stop dan met het verliezen van tijd en maak vandaag nog kennis met ons. Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u snel terug.

Anderen bekeken ook: