Betekenis van kleuren in reclame

Carline DCNieuws

betekenis van kleuren in reclame

Kleuren spelen een cruciale rol in reclame.

Ondertussen beseffen we allemaal wel dat kleur een invloed heeft op onze gemoedstoestand. Toch maken we hiervan nog steeds te weinig gebruik voor reclame.

De kleur is immers het eerste dat mensen waarnemen. Nog voor ze het logo grondig bekijken of de bedrijfsnaam lezen. Dit maakt het een krachtig middel om hen te laten verder lezen.

Denk dus goed na over de kleuren die u gebruikt in uw producten, reclame, advertenties, berichten en op uw webpagina.

Kleuren in reclame

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Het gebruik van de juiste kleur kan de stemming van uw doelgroep enorm beïnvloeden. De hersenen leggen dan een sterke associatie met uw product of dienst.

Zo brengen we blauw vaak in verband met rust, vertrouwen en netheid. Rood wekt dan weer krachtige emoties op en staat voor zelfzekerheid, stimulatie en passie. Maar deze kleur staat ook voor woede, agressie en snelheid. Daarom kiezen bijvoorbeeld banken (zoals KBC of Deutsche Bank) voor een blauw logo in plaats van een rode variant. Met deze kleur creëren ze namelijk een betrouwbare en voorspelbare uitstraling. Een absolute must voor banken!

Ken uw doelgroep

We raden u aan op voorhand grondig onderzoek te doen naar de smaak van uw doelgroep(en).

Wenst u voornamelijk mannen aan te spreken? Dan doet u er bijvoorbeeld geen goed aan om gebruik te maken van pastelroze, lichtblauw en wit. Mannen geven namelijk de voorkeur aan donkere, krachtige kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en zwart.

Vrouwen daarentegen zijn gevoelig aan zachtere, minder schreeuwerige kleuren. En kinderen prefereren vaak primaire, felle kleuren zoals rood, groen, geel en blauw.

Conclusie? Succesvolle reclame begint met de keuze van de juiste kleuren.

Laat u adviseren door een expert

Heeft u er geen idee van welke kleuren het beste zouden passen bij uw product of dienst? Dan kan u advies inwinnen bij Argo, dé reclamespecialist. Met onze 25 jaar expertise weten we goed wat werkt en wat helemaal niet.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier indien u de visibiliteit van uw reclame wenst te verhogen. Wij helpen u met veel plezier verder!


  • Daar we graag zo ecologisch mogelijk werken, voeren we alleen beletteringen uit in deze woonplaatsen. Voor bestaande klanten maken we graag een uitzondering.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx.
    Grote, of meerdere bestanden kan u beter apart sturen via Wetransfer (zie link onderaan website).
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht

Anderen bekeken ook: