Een belettering op een voertuig of gebouw brengt veel vragen met zich mee, daar zijn we ons zeker van bewust.
Daarom verzamelden we de 40 meest gevraagde vragen op een rij.
Mocht je nog vragen hebben, vraag gerust. We helpen u graag verder.

Heb je een andere vraag?

1.Welke voertuigbeletteringen zijn er?

De mogelijkheden voor het bestickeren van voertuigen zijn eindeloos. Wil je alleen een logo of bedrijfsnaam op jouw wagen? Of wens je écht op te vallen met een full colour afbeelding of zelfs een volledige carwrap? Het kan allemaal. Alles hangt af van jouw doelstellingen.

Vraag ons vrijblijvend advies over jouw ontwerp.

2.Hoeveel kost een voertuigbelettering?

Elk ontwerp is uniek en zal dus ook variëren in realisatie-uren, materiaal en afmetingen. Daarom is de prijs steeds verschillend. Wel kunnen we jou alvast een aantal voorbeelden van jouw belettering met prijsindicaties doormailen zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

3.Maken jullie zelf een ontwerp voor de belettering?

Indien je dit wenst, kunnen we jouw ontwerp creëren. Dit passen we aan tot je 100% tevreden bent. Je kunt ook zelf een ontwerp aanleveren volgens onze aanleverspecificaties.

4.Hoe moet ik mijn ontwerp voor de belettering aanleveren?

Om jouw bestand te kunnen verwerken, hebben we een vectoriële lijntekening of pdf nodig. Typische bestanden zijn .pdf, .eps en .ai bestanden.

Heb je dit niet, maar bijvoorbeeld wel een .jpg of Word bestand? Dan kunnen wij dit omzetten naar een lijntekening, afhankelijk van de kwaliteit van het bestand en/of de tekening. Aarzel niet ons jouw logo als bestand door te sturen, zodat we kunnen zien of het geschikt is voor de realisatie van jouw voertuigreclame.

Is jouw bestand te groot? Dan kan je dit steeds verzenden via ons WeTransferkanaal.

5.Kunnen jullie de belettering volgens onze huisstijl opmaken?

Wij voorzien al jouw voertuigen van een gepast ontwerp volgens jouw huisstijl. Het vormt voor ons geen enkel probleem om jouw logo en bedrijfskleuren door te trekken op alle voertuigen, groot of kleiner. Op deze manier zet je jouw bedrijf maximaal in de kijker met een consistente stijl. Zo wordt jouw reclame zeker gezien.

6.Welke bedrijfsgegevens moeten wel en niet op een voertuigbelettering staan?

Het is niet de bedoeling dat je voorbijgangers overlaadt met informatie. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je beperkt tot de essentie. ‘Less is more’ is dus van toepassing.

De essentiële zaken zijn de naam van jouw organisatie, de hoofdactiviteit en contactgegevens (zoals de website, locatie en telefoonnummer).

Daarnaast mag je natuurlijk een mooie eyecatcher toevoegen zodat het voertuig meteen opvalt. Zo zijn mensen sneller geneigd om de informatie te lezen.

7.Wat is het best leesbare lettertype voor reclame op een voertuig?

Het is cruciaal dat het lettertype zonder al te veel inspanning te lezen is, zowel van dichtbij als van een middellange afstand. Kies bij voorkeur voor opgevulde ‘blokletters’ in plaats van te dunne of fantasierijke stijlen. Wel moet het lettertype steeds stroken met de identiteit en vooral de huisstijl van jouw bedrijf. Niet zeker? Vraag gerust ons advies voor de beste keuze!

8.Waarmee moet ik rekening houden bij de kleurkeuze van mijn belettering?

De kleurkeuze is een zeer belangrijk onderdeel van jouw bestickering. Dit springt namelijk meteen in het oog van de voorbijganger. Zorg ervoor dat de tint voldoende opvalt en past bij de kleur van jouw auto. Of zorg net voor contrast!

Je kunt ervoor kiezen om jouw bedrijfskleuren te laten terugkomen in jouw belettering. Dit vormt namelijk een stuk herkenbaarheid voor jouw firma. Zo kunnen wij jouw voertuig bijvoorbeeld voorzien van een andere kleur (via een carwrap) en dan de gewenste belettering hierop aanbrengen. Maar dit is een meer omslachtige methode. In de ideale omstandigheden heb je een voertuig in de juiste kleur en kunnen we daarmee verder.

9.Kunnen jullie ook belettering maken met PANTONE of RAL nummers?

We hebben steeds een groot aanbod aan standaardkleuren in ons magazijn. Heb je echter een specifieke kleur in gedachten, dan kunnen wij de precieze tint drukken met onze machines.

10.Hoe laat ik de reclame op mijn voertuigen voldoende opvallen?

Maak bij voorkeur gebruik van een eyecatcher of aandachtstrekker. Dit wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat iemands ogen naar jouw reclame worden toegetrokken. Idealiter laat je dus een foto of figuur op jouw voertuig plaatsen. Let er wel op dat deze afbeelding een duidelijk verband heeft met jouw product, dienst, slagzin of doelgroep. Anders mist de eyecatcher uiteraard zijn effect.

Vraag ons vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

11.Ik wil iets discreets op mijn voertuig plaatsen. Wat is de beste plaats op het voertuig?

Als je een kleine bestickering wil, is het verstandig om voor info op de achterkant van jouw voertuig te gaan. Deze kant wordt namelijk het meest gelezen, bijvoorbeeld wanneer je in de file staat of moet stoppen voor een rood licht. Een lege achterkant is een onbenutte en dus gemiste kans.

Ook op het portier onderaan of onder de richtingaanwijzer kan je een belettering laten plaatsen. Dit doen we vaak!

12.Als er reclame gekleefd wordt op de achterruit, kan ik daar nog door kijken?

Zeker! Op de achterruit van voertuigen gebruiken we vaak een speciale folie die je bijvoorbeeld vaak ziet hangen op de ramen van bussen en trams. Dit noemen we vision print raamfolie of one way vision. De folie is voorzien van ontelbare kleine gaatjes, zodat je nog perfect naar buiten kunt kijken. Inkijk van buitenaf is echter niet of amper mogelijk.

13.Wat is de maximale grootte van een belettering?

The sky is the limit! Een gekleurde rol folie is in principe 1m20 breed. Een witte rol om te printen 1m40. Maar wij laten verschillende stukken folie probleemloos in elkaar overvloeien. Het is voor ons dagelijkse kost om grotere belettering te kleven op vrachtwagens, bussen, ramen etc.

14.Kan ik de belettering zelf aanbrengen?

We moeten benadrukken dat het correct beletteren of carwrappen van een voertuig heel wat ervaring en vaardigheden vraagt.  Hoe meer contouren en randen er te bedekken zijn, des te meer expertise je nodig hebt.

Bij voorkeur overleg je dus met ons of jouw ontwerp al dan niet zelf aan te brengen is. Als dit niet het geval is, kan je jouw wagen laten bestickeren. Dan heb je 5 jaar garantie en het beste resultaat.

Indien je toch graag zelf aan de slag gaat met voertuigbelettering, dan geven wij je alvast een aantal tips met deze instructievideo.

15.Kan ik mijn voertuig laten beletteren tijdens het bouwverlof?

Absoluut! Wanneer jouw auto(‘s), bestelwagen(s) en/of vrachtwagen(s) stilstaan tijdens het bouwverlof, is dit het ideale moment om de voertuigen te voorzien van bedrijfsreclame.

Voor je op vakantie vertrekt, kan je jouw voertuig komen afzetten in ons atelier in Lokeren. Meteen na jouw verlof kan je het weer komen oppikken. Je bent dan uitgerust én jouw wagen heeft een nieuwe, frisse uitstraling!

16.Hoe lang duurt de belettering van een wagen?

De belettering van een auto neemt doorgaans een dag in beslag. Het carwrappen van een voertuig duurt vaak enkele dagen. We willen natuurlijk dat alles tot in de puntjes in orde is.

17.Weet ik op voorhand wanneer ik mijn voertuig terugkrijg na de bestickering?

De tijd dat jouw voertuig stilstaat tot een minimum beperken, dat is onze doelstelling. Hiervoor hanteren wij een stipte planning, zodat je weet wanneer wij jouw voertuig zullen bestickeren. Ook weet je op voorhand hoe lang de belettering zal duren, zodat je perfect jouw eigen planning kan blijven volgen.

Heb je een nieuw voertuig gekocht? Vraag dan aan jouw garage om de wagen aan ons te leveren terwijl hij wacht op inschrijving. Dit gaat heel wat sneller.

18.Hebben jullie een vervangwagen?

Als je bij ons een voertuig laat bestickeren, dan kan je gebruikmaken van onze vervangwagen. Zo ben je op geen enkele manier verhinderd en ruil je de auto na afloop weer in voor jouw eigen exemplaar.

19.Kunnen jullie de voertuigbelettering ook op verplaatsing uitvoeren?

Ja, dit is mogelijk. Voor kleine beletteringen werken wij wel bij voorkeur in Lokeren, waar wij een groot atelier hebben dat op temperatuur staat en het ideaal is om beletteringen te kleven.

Indien wij op verplaatsing komen bestickeren voor een grotere opdracht, vragen wij om de voertuigen in een ruimte te plaatsen van minstens 15 graden. Dit zijn de ideale omstandigheden om de bestickering het beste uit te voeren.

20.Moet ik mijn auto met een speciaal product schoonmaken voor de belettering?

Neen, wij behandelen het oppervlak waar de belettering moet opkomen met een ontvetter. Zo kan er geen vuil meer onder de stickers aanwezig zijn. Wel raden wij je aan om jouw auto vooraf met water en zeep te (laten) wassen. Gebruik absoluut geen speciaal hotwaxprogramma in de carwash.

21.Komen er luchtbelletjes onder de folie te zitten wanneer jullie mijn voertuig bestickeren?

Neen, wij hebben een jarenlange ervaring in het beletteringsvak en gaan uiterst precies te werk. Hierdoor vormen er zich geen luchtbellen onder de folie. Het oppervlak zal steeds volledig egaal en perfect afgewerkt zijn.

22.Zijn voertuigbeletteringen en carwraps carwashbestendig?

Zeker! De stickers die wij kleven zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn weersbestendig en kunnen na de eerste week perfect door de carwash worden behandeld.

23.Geven jullie garantie op jullie beletteringen?

Ja, wij geven 5 jaar garantie op alle voertuigbeletteringen. Daarnaast archiveren we jouw ontwerpen op onze servers, waardoor we zelfs nu nog alle bestickeringen van de laatste 25 jaar onmiddellijk opnieuw kunnen uitvoeren.

24.Kan ik een beroep doen op mijn verzekering indien de belettering beschadigd is bij een ongeval of door vandalisme?

Dit hangt af van jouw verzekeringsmaatschappij. De ene maatschappij vraagt om een extra pakket op te nemen in de verzekering, terwijl de voertuigbelettering bij andere instanties al gedeeltelijk in de prijs is opgenomen.

Daarom is het ontzettend belangrijk om voldoende informatie in te winnen. De ervaring leert ons dat de belettering vaak niet automatisch is meeverzekerd. Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw verzekeringsmakelaar. Deze zal jouw gegevens grondig bekijken en voor jou een voorstel op maat uitwerken.

25.Hoe kleurvast is de voertuigbelettering? Kan deze verbleken?

Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardig materiaal. Kwaliteit, kleurechtheid en contrast worden op deze manier optimaal gewaarborgd!

26.Hoe lang zal de bestickering op mijn voertuig blijven?

De gemiddelde levensduur van een goede voertuigbelettering is minstens 5 jaar. De eerste 5 jaar geniet je bij ons van garantie op alle voertuigbeletteringen.

27.Kan ik mijn belettering laten aanpassen wanneer gegevens niet meer up-to-date zijn?

Dit hangt er natuurlijk van af welk element er moet worden aangepast. Gaat dit slechts om een aantal letters of cijfers? Dan kunnen wij dit onmiddellijk aanpassen door nieuwe stickers op jouw voertuig aan te brengen. Je zult niks merken aan het ontwerp!

Is het een groot vlak of een (stuk van een) foto? Ook dat is mogelijk, al zullen we dan misschien de volledige afbeelding moeten vervangen. Dit zullen we ter plaatse bekijken.

28.Hoe kan ik eenvoudig belettering of stickers verwijderen?

Voertuigbelettering verwijderen kan een lastig en tijdrovend karwei zijn. Hoe langer de sticker vastzit, des te lastiger is het om deze te verwijderen. Met dit instructiefilmpje helpen wij jou alvast een eind verder. Gemakkelijker is dat wij dit werk voor jou doen, zo heb je automatisch het beste resultaat.

29.Zal er een kleurverschil zichtbaar zijn na het verwijderen van de belettering?

Na het wegnemen van de belettering blijven er wat lijmresten achter die wij vakkundig verwijderen met de juiste producten. Indien er in sommige gevallen toch een licht zichtbaar ‘spookbeeld’ van de sticker achterblijft, kunnen wij de wagen polijsten zodat jouw lak er weer als nieuw uitziet. Hierdoor verdwijnt dit spookbeeld.

30.Kan ik een tijdelijke voertuigbelettering laten uitvoeren?

Ja! Voor bepaalde evenementen, acties of andere gebeurtenissen kunnen wij jouw voertuig bestickeren met promotionele folies. Deze zijn ideaal om tijdelijk op de carrosserie aan te brengen.

Wil je liever een tijdelijke belettering die jou bijvoorbeeld in de week aanbrengt en in het weekend opnieuw verwijdert? Dan is een magneetbord een goed idee.

31.Past er een magneetbord op mijn voertuig?

Dit kan je zelf testen door een magneet op jouw voertuig te plaatsen. Blijft deze kleven? Dan is jouw wagen geschikt om er een magneetsticker op aan te brengen. Indien dit niet het geval is, kunnen we samen kijken naar een andere oplossing.

32.Hoe moet ik magneetstickers  op mijn voertuig plaatsen?

Zorg ervoor dat je de magneetstickers steeds volledig vlak op de autocarrosserie aanbrengt. Via luchtspleten kan er namelijk wind onder het magneetbord komen, wat ervoor zou kunnen zorgen dat je het onderweg verliest.

Magneetborden moet je ook steeds in droge toestand op de wagen aanbrengen. Controleer geregeld de achterzijde van de stickers op condenswater. Reinig zowel de carrosserie als de achterkant van de magneetborden met een doek.

33.Werken jullie veilig?

Ja, veilig werken heeft bij ons prioriteit. Binnenkort beschikken wij over een VCA* certificaat en zullen we voldoen aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

34.Wat is de beste manier om buiten reclame te maken?

Er zijn 101 mogelijkheden om reclame effectief in te zetten. Dit zijn voor ons de toppers:

 • Banieren
 • Gevelframes en -letters
 • Gifts
 • Ledverlichting
 • Magneetborden
 • Reclameborden en -zuilen
 • Spandoeken
 • Stickers
 • Vision print raamfolie
 • Vitrines
 • Vrijstaande reclameborden
 • Werfdoeken en -borden

Uiteraard hoef je niet op elk medium in te zetten. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste combinatie voor jouw doelstellingen.

35.Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn reclame blijft werken?

Afgebleekte spandoeken, kapotte autobelettering, gescheurde vlaggen etc… Dat is geen goede reclame voor jouw zaak. Daarom is het des te belangrijk dat  je jouw vlaggen of doeken tijdig vervangt en jouw beletteringen controleert. Heb je er zelf geen tijd voor? Dan doen wij dit graag voor jou. Laat je ontzorgen door de reclamespecialist en geniet van maximale resultaten van reclame.

36.Ik wil graag mijn gevelreclame meer laten opvallen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Gevelreclame is ongetwijfeld het visitekaartje van jouw bedrijf. Dit verdient dus de nodige aandacht. Zorg voor een stijlvol maar opvallend ontwerp.

In de ideale omstandigheden verander je geregeld van reclame. Want dezelfde affiche krijg natuurlijk steeds minder aandacht naarmate de maanden vorderen. Er treedt een zekere ‘reclameblindheid’ op, jouw reclame verliest als het ware haar aantrekkingskracht.

Om de aandacht vast te houden, kan je dus (een deel van) de reclame wijzigen in functie van de seizoenen, solden, maanden etc. Een spandoek in frame is dan een goed idee. Zo’n doek kan je eenvoudig vervangen.

37.Ik wil graag reclame op mijn ramen plaatsen, maar ik wil nog kunnen zien wie er voor mijn deur staat of wat er buiten gebeurt. Kan dit?

Absoluut! Op ramen van vitrines kleven we vaak een speciale folie die je bijvoorbeeld vaak ziet hangen op de ramen van bussen en trams. Dit noemen we vision print raamfolie of one way vision. Deze folie is voorzien van ontelbare kleine gaatjes, zodat je nog perfect naar buiten kunt kijken. Buitenstaanders kunnen echter niet (goed) naar binnen kijken. Zo kan je zonder zorgen genieten van de privacy én het uitzicht.

38.Hoe kan ik zelf stickers kleven op ramen of muren?

In dit instructiefilmpje reiken wij jou de nodige tools aan om zelf stickers te kleven. Soms is een sticker moeilijk egaal te kleven of blijven er luchtbelletjes onder de folie zitten. Met deze methode zal je zulke problemen niet meer voorhebben! Uiteraard kan je de belettering door ons laten plaatsen. Dan heb je meteen het beste resultaat.

39.Hoe kan ik zelf zandstraalfolie plakken?

Dit kan je op de droge of natte manier doen. Wij adviseren jou echter om dit volgens om de natte werkwijze te volgen. Hiermee breng je de folie of sticker aan door water met een druppeltje afwasproduct te gebruiken.

Bekijk hier de instructievideo voor de natte methode. Indien je toch om een of andere reden de droge methode verkiest, kan je deze werkwijze volgen.

Zandstraalfolie laten plaatsen? Dat is uiteindelijk nog de beste optie, want dan ben je meteen zeker van een uitstekend resultaat.

40.Kunnen jullie werk- en reclamekledij personaliseren met de naam van de medewerkers?

Zeer zeker. Wij kunnen de volledige oplage zeefdrukken met jouw logo en/of slagzin en er vervolgens de namen van jouw medewerkers bijzetten. Hiermee ga je ongetwijfeld een verschil maken bij jouw klanten. Zij appreciëren de persoonlijke aanpak steeds meer in deze vluchtige tijden.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Stel ze ons gerust en vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op met jou!

 • Foto's of logo's meesturen (max 3)

 • Stuur eventueel foto's of logo's (3 st)
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, eps, ai, doc, psd, jpeg, docx.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Bel nu
  Route