vinyl stickers

Hoe we vinyl stickers maken

Er zijn twee mogelijkheden :

 1. de stickers worden gedrukt op een witte of transparante folie: de klassieke zelfklevers
 2. de stickers worden uitgesneden uit witte of gekleurde folie: hier spreken we van kleefletters

In het eerste geval printen we meestal op merken zoals Oracal, Aslan, Avery en Mactac. Voor de tweede optie werken we doorgaans met merken zoals 3M, Avery, Oracal en Mactac. Naargelang de oplage kan hiervan echter nog afgeweken worden.

Soorten folie

Er zijn 3 soorten folie die ingezet worden naar gelang de uitvoering van het project. Dat zijn de monomeer, polymeer en cast.

 • Monomeervinyl

  Voor vlakke ondergrond

Bij vlakke, schone ondergronden zoals vitrines, panelen, borden en dergelijke wordt er standaard gewerkt met monomeervinyl.

Deze is scheurvast, waterbestendig en zowel bruikbaar voor binnen als buiten. Bedrukking in fullcolor op een witte of transparante achtergrond is hierbij mogelijk.

U bepaalt de vorm en selecteert de kleur en wij snijden ze voor u uit in de gewenste contouren.

 • Polymeervinyl

  Voor lichtgebogen oppervlaktes

Als er sprake is van een licht gebogen ondergrond, bijvoorbeeld bij eenvoudige autobelettering, dan gebruiken we vooral polymeervinyl.

Deze is carwashbestendig, geschikt voor buiten- en binnentoepassingen en scheurvast.

U bepaalt ook hier de vorm en maakt een kleurenselectie. Wij printen vervolgens de stickers en plotten ze voor u in de aangegeven contouren.

 • Gegoten vinyl of cast vinyl

  Voor zwaar gebogen oppervlaktes en wrapping

Deze soort wordt gebruikt bij een sterk gebogen ondergrond. Dat is onder meer het geval bij carwrapping waarbij de vinyl moet meebuigen met allerlei glooiingen en rondingen.

Dit materiaal is scheurvast, waterbestendig en zowel bruikbaar voor buiten als binnen. Deze folie kan alleen door vakmensen correct aangebracht worden.

Weetjes

 • Transparante folie kan bedrukt worden, maar het wit wordt niet meegedrukt. Dit wil zeggen dat u een transparante sticker perfect op een witte ondergrond kan aanbrengen, maar niet op een gekleurde.
 • Stickers op voertuigen zijn carwashbestendig, mits ze aangebracht worden met de nodige vakkennis. Degelijk reinigen (zowel biologisch als chemisch), aanbrengtemperatuur en kennis van de karakteristieken van de folie spelen hierbij een belangrijke rol.
 • Zoekt u herbruikbare stickers op voertuigen? Dan kijkt u best bij de magneetstickers. Deze kunnen ook van een gepersonaliseerd ontwerp voorzien worden en zijn ook bruikbaar op speedracks en sandwichpanelen.

Kleven voor dummies

Sinds kort hebben we 2 nieuwe stickers in ons gamma, die iedereen zonder problemen kan kleven:

 1. De variant met micro kanaaltjes in de lijmlaag zorgt ervoor dat u zonder problemen zelf de folie kan plaatsen. Zonder luchtbellen. Deze ontsnapt namelijk langs die microkanaaltjes. Deze stickers worden vooral ingezet voor promotionele doeleinden.
 2. Bij de variant met lijm-spots is de folie niet overal van lijm voorzien. Ze heeft kleine lijmcirkels met grote luchtkanalen. Ideaal om te plaatsen op vitrines voor tijdelijke markeringen. Ook deze folie kan bedrukt worden met de foto of actie van uw keuze. Achteraf is deze sticker ook heel eenvoudig terug te verwijderen. Ideaal dus als u met een verkoopskanaal werkt en medewerkers die geen know how hebben op gebied van kleven, dergelijke promostickers wil laten aanbrengen.

U ziet het, er zijn veel mogelijkheden. We denken daarom graag met u mee, welke stickers voor uw toepassing het beste resultaat kunnen geven.

Stel ons uw vragen, we tonen u graag de mogelijkheden.

Interesse in stickers?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u eerstdaags terug.

Stel hier uw vraag*

Uw naam* :

Uw e-mail* :

Woonplaats* :

Telefoon* :