rood wit folie

Rood-wit folie voor uw veiligheid

Rood-wit folie dient te worden aangebracht bij voertuigen die vaak in het verkeer moeten werken. Deze rood-wit strepen noemen we ook wel veiligheidsmarkering, visgraatfolie of reflecterende markering folie.

Zeker ’s nachts is zo’n opvallende folie ontzettend belangrijk voor uw veiligheid. Bij duisternis zien we immers slechts 10% van wat we kunnen zien wanneer het licht is. Dit maakt u vatbaarder voor ongevallen. Een duidelijk zichtbare signalisatie van gemeentewagens, vrachtwagens, onderhoudsvoertuigen enz. die ’s nachts werken is dus essentieel!

Reflective sheeting van 3M

Bij Argo gebruiken we de 3M-13056 Scotchlite reflective sheeting, een flexibele retroreflecterende folie die volledig conform is aan het Ministerieel Besluit van 7 mei 1999, Art 1.3.1. De referentie van dit Ministrieel Besluit is steeds te vinden op de folie, waardoor u er zeker van kan zijn dat de voertuigen correct zijn uitgerust (zie foto hieronder).

rood wit folie voertuigen

Wanneer rood-wit folie gebruiken?

De volledige beschikbare voor-en achterkant van voertuigen die gebruikt worden bij werken voorzien zijn van afwisselend rode en witte strepen van tenminste 0.10 m breed.

Dit zijn de voornaamste bepalingen van het Ministerieel Besluit:

  • Verplicht voor voertuigen van de 6de categorie en containers op de openbare weg;
  • Lichtweerkaatsende folie van minimum categorie E (type 1);
  • Afwisselend rode en witte strepen met breedte van 10 cm;
  • Strepen vormen hoek van 45° met verticale as van het voertuig;
  • Volledige voor- en achterkant van voertuig / container met minimum 1 m².

Doe een beroep op een expert in voertuigbelettering.

U ziet het, u moet rekening houden met veel verschillende factoren. Bovendien is deze reflecterende rood-wit folie het allermoeilijkst om aan te brengen. Daarom laat u dit beter over aan een professional die gespecialiseerd is in bestickering.

Bij Argo reclame hoeft u zich geen zorgen te maken over de uitvoering van de belettering. Wij zorgen ervoor dat uw voertuigen 100% conform zijn uitgerust.

Wilt u uw voertuig ook laten beletteren met deze folie? Vul onderstaand formulier in en we contacteren u snel terug.

Stel hier uw vraag*

Uw naam* :

Uw e-mail* :

Woonplaats* :

Telefoon* :