Zo kiest u de juiste powercharger

Marc De BockRelatiegeschenken

powercharger

De capaciteit is het belangrijkste criterium bij de aankoop van een powercharger

Elke powercharger heeft een bepaalde capaciteit, uitgedrukt in mAh. Net zoals uw elektronische apparaten .

Vergelijk het met een emmer water.

Een powerbank is zoals een grote emmer water, die verschillende keren een klein emmertje kan vullen (bijvoorbeeld een I-phone met een kleinere capaciteit). De grote emmer kan ook een grotere kuip beperkt vullen (bijvoorbeeld een I-pad met grotere capaciteit).

TIP 1: Welke capaciteit heeft mijn GSM ?

Via Google kan u snel zoeken naar “Capacity battery Iphone”. Na wat speurwerk blijkt dat 1.440 mAh te zijn. U kan het uiteraard ook even navragen in de winkel waar u uw toestel gekocht heeft.

TIP 2: Hoe kiest u de juiste powerbank ?

Wanneer u het vermogen van de powerbank (mAh) deelt door het vermogen van de batterij in uw mobiele apparaat (mAh), weet u ongeveer voor hoeveel procent of hoe vaak u uw mobiele apparaat kunt opladen.

De nieuwe Ipads hebben bijvoorbeeld een batterij van 11.666 mAh. Met een powercharger van 6.000 mAh kan u deze dus half opladen.

Gebruikt u de powerbank als backup, om een toestel met platte batterij even te kunnen opstarten, dan volstaat uiteraard een lagere capaciteit.

TIP 3: Een powerbank op het net, of op zonne-energie ?

Een powercharger op zonne-energie heeft als voordeel dat u het toestel kan laten opladen, zonder dat u daarvoor een stekker nodig heeft. Dat kan handig zijn in het buitenland, waar er meestal niet veel ‘Belgische’ stopcontacten voor handen zijn.

De powerbanks die op te laden zijn via het net (usb), zijn doorgaans iets compacter.

Interesse?

Vul onderstaande gegevens in en we contacteren u eerstdaags terug.

Stel hier uw vraag*

Uw naam* :

Uw e-mail* :

Woonplaats* :

Telefoon* :

Deel dit bericht

Anderen bekeken ook: